Bhutan Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!
Bhutan vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Bhutan vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Bhutan vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Bhutan vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!
Bhutan Vizesi
Bhutan’a yolculuk edecek umuma mahsus pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir.
Bhutan umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarına Bhutan’a yapacakları turistik yolculuklarında kendilerine tanınan süre içinde ziyaretlerini yapabilirler. Eğer bu süreden uzun daha uzun süre kalacaksanız oturum izni ya da ticari vize izni almanız gerekir. Bu gibi durumlarda bazen belgeler değişiklik gösterebilir. Ancak oluşabilecek sıkıntılardan kaçınmak adına dilerseniz bizler Vize Merkezi olarak sizler adına Bhutan vizeniz için danışmanlık hizmeti sunmaktan memnun oluruz.
Bhutan vize başvurunuzu mümkün olan en erken bir tarihte; örneğin bir ay öncesinden yapmanız tavsiye olunur. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması durumu ülkeden ülkeye değişmekle beraber Bhutan vizesi bazen normalden daha uzun bir zaman alabilmektedir. Hangi vize türünden başvuru yapacağınızı bilirseniz bu süreyi en iyi şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu sebeple Bhutan vizesi için aklınıza takılan bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimizi aramaktan çekinmeyin. Kaliteli ve deneyimli kadrosuyla Vize Merkezi ve şubeleri sizlere gerekli bütün danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyacaktır.
Bhutan vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:
Pasaport (en az 6 ay geçerli)
2 adet biyometrik fotoğraf
Bhutan vizesi başvuru formu
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve aracı seyahat kurumundan mektup
Çalışan ya da şirket sahibi kimseler için şirket bilgileri (ticari gazete, sicil, imza sirküleri ve izin mektubu)
Bhutan vizesi ücreti ödenti dekontu
Gerekli aşılar
Davet mektubu karşılığı gidenler için sponsor mektubu
Uluslararası sağlık sigortası
Bankada yeterli miktarda para bulunması (200-250 dolar günlük ortalama)
Aracı tur şirketi belgeleri
Eğer gönüllü yardım ile gidilecekse söz konusu organizasyonun davet mektubu
Not: Vize iptali durumunda ücret geri ödeneği bulunmamaktadır.
Bhutan vize başvurunuzu mümkün olduğu kadar erken bir tarihte yapmaya dikkat etmeniz sürecin sağlığı için son derece yararlıdır. Çünkü vize başvuruları değişmekle birlikte genellikle 4 iş günü içerisinde sonuçlanabiliyor. Bhutan ticari vize için gerekli belgeler ise öncelikle başvuru tarihinizden itibaren 6 ay geçerli olan ve boş sayfaları bulunan pasaportunuzdur. Pasaportunuzun yıpranmamış olmasına da dikkat etmeniz ayrıca önem arz etmektedir.
Yıpranmış pasaportunuzla vizeniz onaylansa bile ülkeye girişte sorun çıkması olasıdır. Bhutan’a ticari amaçla gidiyorsanız mutlaka Bhutan ticari vizesi almanız gerekir. Ticari vize için şirketinizden davetiye, şirket banka hesap cüzdanı vb. birtakım ek belgeler de istenmektedir.
Ancak unutmayın ki yıpranmış bir pasaportla yapmak istediğiniz vize başvurunuz kabul edilse bile ve vizenizi alsanız dahi sınırdan geri çevrilme olasılığı yüksek bir meziyet içerecektir. Bu bağlamda pasaportunuzun temiz ve deforme olmamış olmasına da önem vermeniz Bhutan yolculuğu adına artı bir puan getirecektir. Yine de her şey yerli yerinde olsa dahi vize başvurunuz reddedilebilir. Ret sebebini açıklama zorunluluğu bulunmamakla birlikte bazı ülkeler yazılı veya sözlü açıklama yapıp nedeni size açıklayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde Bhutan Konsolosluğuna bu konuda itirazda bulunabilme hakkında sahipsiniz.
Bhutan vizesi almak için bilmeniz gereken bir başka husus da Bhutan vize işlemleri içinde istenen en önemli belgenizin pasaport olduğunu unutmamalısınız. Eğer pasaportunuz yoksa pasaport alabilmenizin en basit yolu ikametinizin bağlı olduğu şehir ya da ilçe merkezinizdeki veya çok acil olması sebebiyle başka bir şehir ya da ilçe merkezlerindeki emniyet müdürlüklerinde veya polis merkezlerinde kendi adınıza ait pasaport bölümünde pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. Pasaport başvuruları şahsa özel olduğundan dolayı bunu şahsen yapmalı ve ayrıca pasaport için lazım olan belgelerin başvuru ücretini ödenmiş bir banka dekontuyla birlikte teslim etmek durumundasınız. Burada ayrıca sizden hakkınızda bilgiler istenir ve bazı sorular sorulur. İşlemleriniz devam ederken parmak iziniz alınır ve bu bağlamda parmaklarınızın parmak izi olan yerlerinin normal zamanlarda olduğu gibi olmasına dikkat etmeniz gerekir. İşlemlerinizi parmak izi alımında şüpheye düşürecek yahut zorlaştıracak kimyasallar, boyalarla vs. kaplı olmamasına özen göstermelisiniz. Çünkü bu, işlemleriniz sırasında size kolaylık sunacak etkenlerden biridir. Ayrıca pasaport başvurusu için bir de biyometrik fotoğraflarınızı da götürmeniz gerekecektir. Çünkü bu fotoğraflarınız pasaportunuzda yıllar boyunca kalacak şekilde işlenir. İşlemlerinizin olumlu ya da olumsuz sonuçlanması durumunda evraklarınız sizin adresinize gönderilir.
Türkiye’de herhangi bir Bhutan konsolosluğu ya da fahri konsolosluğu bulunmamaktadır. Vizeler sınır kapılarında verildiği için öncelikle vize şartlarını yerine getirdiğinizden emin olmanız gerekmektedir.